noticias


înca odata aurii-verzi :-) ...
¡8-2 cu Pauleti, scorul etapei ! ¡¡Força Copa!! ...
¡¡Copacabana e numai una!! :-) ¡Joga bonito!

domingo, 12 de septiembre de 2010

etapa 1 - A inceput! Prost, dar a inceput!

Asteptat cu enorm interes datorita pauzei competitionale si a foamei de fotbal-spectacol care exista in fiecare brasilieiro, meciul de debut in noul sezon competitional avea sa aduca in fieful copacabanist pe nimeni alta decit campioana en-titr, asa ca... tribune arhipline, timp numai bun pentru fotbal...mai raminea sa producem si sorpresa.

Cum unii dintre baietii de la plaja si-au prelungit vacanta cu o saptamina - drept pentru care vor suporta consecintele regulamentului de ordine interioara - iar altii au absentat din motive personale,garnitura de start a trebuit sa sufere ceva modificari: Eftimao - Cristi,Mugurinho,Marinica,Adriano,Alessandro si banquina:Radu si Vali(transferat in mercato de riparazione)

Meciul incepe in tromba si in secunda 37 Adriano are o executie majastra de la marginea careului,insa mingea zguduie transversala unui portar ekatrustist care era demult batut. Peluza murmura si ofteaza, campionii reactioneaza si la faza imediat urmatoare un trasor de la semi-distanta il pune la incercare pe bravul Eftimao,acesta respinge pina la un adversar, pasa in fata portii si 0-1!

La Copa nu acuza socul, deseneaza frumos in jumatatea oaspetilor si la un atac bine lucrat Adriano nu mai iarta si stadionul erupe:1-1! Ekatrust reia atacurile furibunde dar defensiva galben-verde rezista, Alessandro prelucreaza o minge, scapa de ultimul aparator...ramine singur cu portarul...tribuna amuteste...dar un picior salvator al goalkeeperului alb-albastru face ca tabela sa ramina nemodificata spre disperarea torcidei...

O faza care nu anunta nimic, cu Eftimao tinind mingea la repunere mai mult decit trebuia (din lipsa de solutii, nimeni parca nu cauta sa se demarce?!) provoaca o lovitura libera de la marginea careului pentru campioni si 1-2 pe tabela. Ne trezim din nou la realitate si noua achizitie Vali lupta eroic la o minge aruncata la bataie in fata, ia prim-planul si il forteaza pe portarul advers sa comita hent in afara careului! Cartao vermelho si lovitura libera pentru noi, executa Marinica, pas la Alessandro aflat in preajma portii si 2-2!

Campionii isi dau seama ca e destul de groasa treaba, si reusesc in 4 jucatori de cimp sa produca panica in careul brazilian. Din pacate Copa nu speculeaza momentul de superioritate si nu reuseste sa treaca in avantaj...

Mai mult decit atit, cerveja si caloriile in exces adunate cu truda in vacanta isi pun amprenta pe conditia fizica a baietilor de la plaja, campionii zburda de parca atunci incepuse meciul si, din nefericire, incepind cu minutul 29 golurile incep sa curga in poarta curajosului Eftimao unul dupa altul,gazdele nemaiavind reactie si terminind meciul cu un prea sever totusi 2-7!

Asta fuse, nu e o tragedie, n-am inceput in cel mai fericit mod, dar mergem inainte, campeonatu' e lung si ne vom reveni cu siguranta... Nu ne ramine decit sa joga bonito si punctele nu vor intirzia sa apara...

Forca Copa!

p.s.
iata si avancronica de pe za ofishal sait...
Campioana en titre nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind neinvinsa sezonul trecut in 13 meciuri. Copacabana probabil se va bate si anul acesta pentru evitarea retrogradarii. Pronostic 2
partea despre Ekatrust ok, dar p'aia cu retrogradarea n-am inteles-o (cronicarul o avea sedintze private cu Mama Omida?)

iata si cronica, cu un ton vag schimbat:
Copacabana-Ekatrust 2-7(2-2)
Echilibrat doar o repriza, in minutul 1 era de ja 1-0 pentru campioni si toata lumea astepta o ploaie de goluri in poarta celor de la Copacabana pana la pauza. Nu a fost asa, "brazilienii" egaland de doua ori, au jucat [apoi] chiar si in superioritate numerica cand puteau inscrie. Dupa pauza jocul a curs intr-o singura directie, campionii facand spectacol [si] inscriind 5 goluri fara sa primeasca vreunul, ultimul gol fiind specialitatea casei dupa o serie de 10 pase consecutive fara ca adversarul sa atinga mingea.

No hay comentarios: